- marți, 24 martie 2009

Australia


Titlul asta nu m-ar fi putut convinge sub nici o forma sa imi pierd 165 de minute din viata, daca nu ar fi fost si numele lui Nicole Kidman pe afis. Si asa, m-am hotarat cu greu sa ii dau ''play''.Dar a meritat.Mi-a placut mai ales ultima parte, cu scenele de razboi, dar si scena cu ploaia :) Si am pus poza aia la inceput, sa stric surpriza filmului, ca de obicei.
Despre film, cateva cuvinte.

Cu putina vreme inainte de izbucnirea celui de-al doilea Razboi Mondial, tanara aristocrata britanica Sarah Ashley mosteneste o vasta proprietate si o ferma de animale in partea de nord a Australiei. Considerand-o o victima sigura din pricina lipsei de experienta in gestionarea unui ranch atat de mare si de complex, ceilalti fermieri englezi comploteaza impotriva lui Sarah si perfecteaza un plan elaborat de atac pentru a o deposeda de pamanturile ei. Femeia isi uneste insa fortele cu cele ale unui fermier cinstit, dur si puternic,si cu mare experienta in cresterea si ingrijirea vitelor, care o ajuta sa isi puna bunurile la adapost de intentiile necurate ale adversarilor ei si sa isi conduca cirezile formate din peste 2.000 de animale la sute de mile distanta de locul in care se afla ferma aflata sub amenintarea hraparetilor vecini.

Indragostindu-se unul de celalalt pe drum si implicandu-se intr-o relatie amoroasa, cei doi tineri experimenteaza pericole de tot felul, culminand cu inceperea marii conflagratii mondiale si bombardarea orasului australian Darwin de catre fortele aeriene japoneze, la numai cateva luni de la atacul violent de la Pearl Harbour.

Niciun comentariu: