- duminică, 22 martie 2009

ChangelingInspirat dintr-un caz real care a dat peste cap sistemul legal din California, filmul este povestea unei femei aflata in cautarea adevaratului ei fiu.
Actiunea este plasata in Los Angeles, in 1928. Atmosfera acelor ani e redat
ă cu ajutorul costumelor si coafurilor specifice si a masinilor de epocă.
Intr-o dimineata de sambata o femeie din clasa muncitoare, Christine, merge la munca si isi lasa baietelul de 9
ani acasă . Cand se intoarce acasa, fiul ei e dispărut. Dupa ce l-a căutat făra niciun rezultat, cateva luni mai tarziu politia ii aduce acasa un băiat care pretind ei că ar fi copilul ei.
Chiar dac
ă copilul seamănă cu băiatul ei, si pretinde că este băiatul ei, ea isi dă seama din prima clipă că i s-a adus un alt copil. Politia incearcă să o convingă că ea se inseală, că in cele 5 luni in care copilul era dispărut, s-a schimbat, ca să poata incheia cazul si să isi vadă fiecare de treaba lui.
Femeia insista ca acel copil nu e baiatul ei, certitudinea ei fiind confirmata si de profesorii si medicul care il cunostea pe adevaratul ei fiu. Ca s
ă se evite un scandal, si pentru a nu-si recunoaste greseala de a incheia un caz in felul acesta eronat, seful LAPD (Los Angeles Police Department), o interneaza pe femeie intr-un sanatoriu, de unde va scapa doar cand va fi descoperit ucigasul in serie care omora baieti tineri, printre care si adevaratul fiu al Christinei.
Cel care pretindea ca este fiul ei, era defapt un copil care fugise de acasa, si auzind de acest caz din ziare, a reusit sa se dea drept copilul disparut, in speranta ca va avea sansa sa vada
Hollywood-ul.
Cum a fost descoperit ucigasul de copii, de care nimeni nu avea habar, si astfel, nimeni nu il cauta?
Un baiat de 15 de ani, Sanford Clark a abordat poliţia cu o poveste incredibilă. A povestit cum a scapat de la ferma de pasari a unchiului sau, Gordon Stewart Northcott, care il tinea in captivitate. În timpul ''sederii'' lui acolo, a fost obligat să asiste şi să participe la torturarea şi uciderea a aproximativ 20 de băieţi (''aproximativ'', pentru ca la un moment dat a incetat sa ii mai numere). A declarat ca unul dintre baietii ucisi a fost Walter Collins.
Ajunsi la fata locului,politistii au găsit dovezi copleşitoare care să ateste adevărul din afirmaţiile lui Clark. S-au gasit resturile mai multor copii, cat si ''aparate de tortura'' cu care cei doi isi chinuiau victimele inainte de a le omorâ.
Ucigasul a fugit in Canada, dar a fost prins si condamnat la moarte prin spanzurare.
Christine nu a putut afla niciodata cu certitudine daca baiatul ei a murit sau nu acolo, asa ca nu a incetat niciodata sa il caute.Mi-a placut filmul din prima clipa. Din descrierea pe care am citit-o pe Cinemagia.ro, nu ma asteptam sa fie atat de ''brutal'' si complicat, nici macar foarte interesant, mai ales ca Angelina Jolie e varianta feminina a lui Brad Pitt,si numele ei pe afis nu imi spune mai mult decat ''comercial'', dar in filmul asta, ea a fost o surpriza placuta.

Niciun comentariu: