- marți, 21 aprilie 2009

Easy VirtueActiunea se petrece tot in mijlocul anilor '20, ca si in ''Changeling''. Numai ca asta se vrea o comedie. Mi-a placut decorul, costumatia, atmosfera. O comedie usoara,nimic deranjant, nici chiar Jessica Biel blonda.
Dupa decesul primului sot, Larita,o femeie-pilot de curse, il intalneste in sudul Frantei pe tanarul aristocrat englez John Whittaker, alaturi de care traieste o poveste de dragoste pasionala, care se finalizeaza cu o casatorie grabita.Mirele isi aduce proaspata sotie in Anglia, in luxoasa vila de tara a parintilor lui, cu scopul de a o prezenta tatalui sau, mamei sale Veronica si celor doua surori nemaritate si acre. Primita cu glacialitatea in sanul familiei de catre cumnate si de catre traditionalista, snoaba si ingamfata ei soacra, care face tot ceea ce ii sta in putinta pentru a o determina sa nu se simta binevenita si sa se desparta de fiul ei, Larita se bucura insa de simpatia domnului Whittaker, care o admira pentru stilul nonconformist de viata si pentru modul in care isi bate joc de regulile inaltei societati britanice.
Si pentru ca proaspatul ei sot tine mai mult la mama si la surorile lui rautacioase, decat la sotie, pentru ca nu ii ia apararea in fata lor, si pentru ca nu se gandeste decat la el , filmul va avea un final demn de o comedie neagra, fara a lasa impresia ca lucrurile ''nu asa ar fi trebuit sa se intample''.

Mi-a placut. Dar nu cred ca l-as mai revedea curand.Niciun comentariu: