- duminică, 7 decembrie 2008

Zodiac


Am citit azi ''Criminalii in serie'' (Michael Barroco,colectia ''Idei'' editura Prietenii Cartii) Michael Barroco, doctor in lingvistica si semiologie, si-a axat teza de doctorat pe tema manipularii in discursul despre criminalii in serie.
Cartea mi-a trezit curiozitatea pentru un film despre un criminal in serie, ''Zodiac''

"Zodiac" este un thriller realizat de David Fincher, directorul productiilor "Se7en" si "Fight Club".
Filmul se bazeaza pe cele doua carti ale lui Robert Graysmith despre celebrul criminal Zodiac, care a existat in realitate si care a terorizat orasul San Francisco in anii '60-'70 cu sirul de crime comise. Criminalul obisnuia sa trimita detectivilor si ziaristilor mesaje criptice, pe care acestia incercau sa le descifreze pentru a descoperi urmatoarea victima. Filmul lui David Fincher spune povestea acestor crime, parte a unora dintre cele mai celebre cazuri nerezolvate de politie. Personajele principale sunt detectivi si ziaristi ale caror vieti si cariere s-au ridicat sau s-au prabusit in timpul vanatorii ucigasului.
Vanarea vanatorului devine o obsesie pentru cei patru barbati, o obsesie care ii va transforma in stafii ale propriilor identitati, vietile lor fiind construite si distruse de lantul fara capat al indiciilor oferite de criminal.
Chiar si dupa 35 de ani si dupa ce cazul a fost analizat de mai multi experti, adevarul absolut nu a fost aflat.
mai multe despre film, aici.

Un comentariu:

Geanina Codita spunea...

Cand spui ''Zodiac''de David Fincher, te gandesti la mult suspans, iar pentru pasionatii enigmelor poate deveni frustrant faptul ca acestea nu sunt rezolvate. Paste fericit alaturi de cei dragi!