- duminică, 31 mai 2009

Coraline

Mi-a placut. Nu e o animatie obisnuita, si nu e nicidecum pentru copiii..foarte mici, dar nici pentru cineva mult mai mare decat mine.
Din comentariile pe care le-am citit pe cinemagia.ro, am inteles ca parintii de copii mici nu au fost prea incantati de treaba asta. Oricum prea putine pareri ar putea sa ma influenteze in decizia de a vedea sau nu un film, cu atat mai putin frustrarile unor parinti care isi cresc copiii in baloane de sticla..
O fetita se muta cu parintii ei intr-o ''casuta'' de la tara, intr-un loc destul de izolat, unde singurii lor vecini sunt 3 artisti de la circ: doua batrane grase cu multi multi caini, si vii si morti, cei morti impaiati si in costume de ingerasi, si un batran acrobat cu multi multi soareci pe care ii dreseaza toata ziua. Spectatorii vor fi cainii, atat la reprezentatia batranelor, cat si la scena de la circ a batranului cu soareci.
Fata descopera o usita ascunsa in perete, usita care va duce intr-o lume paralela, unde oamenii au nasturi in loc de ochi, si unde pisica neagra poate vorbi. Ce se va intampla cu ea, veti vedea daca va uitati la film. M-am dezobisnuit de obiceiul de a dezvalui finalul filmelor care mi-au placut.( dar nu ma pot abtine sa nu zic ca e pliiiin de lalele si, pe cand te obisnuiesti cu peisajul sumbru, intunecat, cerul se insenineaza,si pisica neagra va face exact cum face motanul lui tata, Sirtaki, seara, cand vrea sa intre in casa, si se pune la geamul lui sa il ia inauntru.. )

Despre cum s-a ''nascut'' filmul :aici
Pe langa decorul incredibil de frumos si neobisnuit, personajele reprezentative si pisica neagra cu o ureche roasa de molii, mi-a placut ideea principala a filmului : ''Uneori, oamenii care te iubesc nu-ţi dau toată atenţia de care ai nevoie, şi că uneori, oamenii care-ţi dau atenţie, nu au cele mai curate sentimente."
Un comentariu:

Geanina Codita spunea...

Personificarea este prezenta in acest videoclip ceea ce ii da savoare. O poveste minunata. O noapte de vis!