- joi, 3 ianuarie 2008

Evening (2007)Intre atatea filme destinate strict publicului american, sau celor care se aseamana cu ei, din punctul asta de vedere, public credul, naiv, care inghite orice poveste, si dupa aia spune ca ''s-a uitat la un film bun'', e destul de greu sa gasesti ceva care merita vazut pana la capat. Cu toate astea, am avut norocul, sau rabdarea sa dau de filme pe care le-as punea vedea nu numai odata, ci chiar si a doua oara. Printre ele se numara ''The others'' , ''Villa des roses'' , ''Donnie Brasco'' , ''The curious case of Benjamin Button'', ''The reader'', ''Atonement'', si, cel mai recent vazut ''Evening'' .
Vanessa Redgrave, castigatoare a premiului Oscar, Meryl Streep castigatoare a premiului Oscar, Toni Collette, Claire Danes, Natasha Richardson (care a murit pe data de 18 martie 2009 în urma unui accident de schi ) Glenn Close, si Hugh Dancy se întalnesc în distrubutia acestei povesti in regia lui Lajos Koltai.
Pe patul de moarte, o batrana isi aminteste cele mai importante momente din viata ei in urma cu 50 de ani, momente pe care le impartaseste si ficelor ei.
Destainuirile ei se invart in jurul povestii de dragoste din 1950 cu Harris Arden, un tanara pe care l-a cunoscut la nunta prietenei ei. Imagini din trecut se impletesc cu cele din prezent, o vedem cand tanara, plina de speranta, cand pe patul de moarte, realizand ca ''Suntem creaturi misterioase, nu este aşa? Dar la sfârşitul vietii, atât de multe se dovedesc a nu mai conta.''
In ultimele clipe, reapare, din trecut, o prietena pe care nu o mai vazuse demult, la fel de imbatranita si resemnata ca cea de pe patul de moarte, batrana interpretata de Meryl Streep. Intr-o scena emotionata, isi amintesc de perioada tineretii, isi povestesc ce au mai facut, ce mai stiu despre cei din perioada aceea, ce decizii regreta, si recunosc ca nici acum nu ar sti ce sa faca confruntate cu situatiile de atunci.
Nu poti sa nu te pui in situatia lor, sa iti imaginezi cum vei fi pe patul de moarte, de cine iti va fi dor, de cine iti vei aminti..
mai multe poze din film, aici

2 comentarii:

private-rayen spunea...

Ma uit f mult in oglinda ( cand am timp , si nu fac sex - ma rog, si cand fac...ma uit) . Te intrebi de ce? Sunt atat de atragator incat ma uit...si din dorinta de a ma avea? Si tu ai putea fi oglinda mea... Te intrebi, de ce, iubito? Fiindca... ma vad in tine !

Cu pofta,

Un atragator!

iulia spunea...

Ce e cu acest comentariu aici?