- vineri, 26 iunie 2009

Mistic Club

Pornesti orice post de radio la intamplare, si e foarte probabil sa difuzese piese ale lui Michael Jackson, sau stiri despre el. Pornesti televizorul, butonezi la intamplare.. M.J. aproape peste tot. Ce s-a intamplat? Peste noapte, toata lumea a devenit fan M.J.? Nu, dar peste noapte, noaptea noastra dinspre 25 spre 26 iulie, M.J. a murit. Dupa 12 ani in care le-a lasat altora scena muzicala a lumii, urma sa revina cu 50 de concerte care ar fi inceput luna asta. 50 e un numar destul de mare, dar se pare ca el credea ca va face fata, numai ca, intre timp, s-a intamplat sa moara. Intr-un fel sau altul, tot a reajuns in lumina reflectoarelor, la toate stirile de la radio si tv. Pe Youtube erau deja filmulete in memoria lui , inca din ziua mortii, la cateva ore de la anuntarea vestii. Informatiile circula aproape la fel de repede ca moartea.
A murit la 50 de ani, numai ca la personaje ca el, care creeaza isterii in masa, e cam impropriu sa vorbim de moarte. Oamenilor, care doar au auzit de el, le e totuna a e viu sau mort, pentru ca oricum nu l-au cunoscut personal. Stirea mortii e totusi socanta, pentru ca lumea se speria vazand ca si ''legende'' mor, asa ca oamenii de rand, numai ca socul asta trece, si M.J. pe care l-au cunoscut ei nu moare. Ramane viu in muzica si poze.
In ultima parte a vietii, a fost subiectul bancurilor in legatura cu ''nasul mobil'' si ale altor excentricitati, toata lumea radea de el,si acum brusc, tot aceeasi oameni il plang si isi amintesc cat de mult l-au iubit. Schimbatoare si influentabila mai e gloata.
Important e ca televiziunile, ziarele si gloata , insetata de povesti, scandal si maruntisurile din viata altora, au acum subiect proaspat, greu epuizabil, de vandut si cumparat.

Niciun comentariu: