- marți, 24 iunie 2008

Troy(2004)


Filmul, in regia lui Wolfgang Petersen, este ca o calatorie impresionanta, realizata cu ajutorul decorului, costumatiilor, a coloanei sonore si a imaginilor realizate pe computer. Brad Pitt este cat se poate de credibil in rolul lui Achile, desi e unul dintre cei mai ''comerciali'' actori de la Hollywood.

O adaptare de exceptie dupa marea epopee a lui Homer, filmul urmareste asediul Troiei de catre greci. Dupa 10 ani de lupte crancene, razboiul a ajuns la final, insa grecii nu vor sa plece fara sa cucereasca citadela pe care nici o alta armata nu reusise sa o infranga. Paris, printul Troiei, o rapeste pe Helena, sotia regelui Menelau, iar aceasta insulta nu poate fi suportata. Afrontul adus lui Menelau il face pe fratele sau, Agamemnon, puternicul rege din Micene, sa uneasca armatele Greciei pentru a apara onoarea familiei. Insa lupta se transforma rapid intr-o dorinta avida de putere pentru suprematia vastului sau imperiu.

Iminentul inceput al razboiului din Iraq au fortat producatorii sa mute filmarile, in luna februarie 2003, din Maroc in Mexic, la Baja California. Filmarile s-au efectuat si la 38 de grade Celsius.

Niciun comentariu: