- miercuri, 23 ianuarie 2008

The Fountain (2006)


Dupa ''Somewhere in time'', nu am mai vazut nici un film bun. Pana in seara asta cand m-am uitat la ''The fountain''. Am vazut ''The hangover'' si ''Bruno'' , doua comedii in jurul carora s-a facut mare caz, filme care nu depasesc stadiul de ''l-am vazut odata si sa nu mai aud de el'' .
Revenind la ''The fountain'', a fost o surpriza placuta. Il aveam deja de ceva vreme, dar numai acum am apucat sa il vad. Pe Rachel Weisz nu am vazut-o pana acum decat in filme bune. Despre regizor (Darren Aronofsky) nu am auzit inca nimic, si nu stiam la ce sa ma astept.
O poveste despre dragoste, moarte, suflet si fragilitatea existentei umane. Odiseea unui barbat care se lupta din rasputeri pentru a o salva pe femeia pe care o iubeste.
In Spania secolului al XVI-lea, conchistadorul Tomas (interpretat de Hugh Jackman) porneste in cautarea Fantanei Tineretii, careia legenda ii atribuie puterea de a-i face pe oameni nemuritori, pentru a o proteja pe regina de un dusman care a jurat sa se razbune imediat ce-i va sta in putinta. In zilele noastre, omul de stiinta Tommy Creo cauta cu disperare o cura pentru cancerul care o macina pe sotia sa, Isabel (interpretata de Rachel Weisz), iar Tom, astronautul, porneste intr-o calatorie in spatiu si timp, in speranta ca va descoperi o cale de a fi din nou impreuna cu femeia iubita, pe care moartea i-o rapise. Povestile se intrepatrund, in primele minute ale filmului nu reuseam sa inteleg nimic, dar nu mi-am pierdut rabdarea pana la final. "E dificil sa plasezi exclusiv in prezent o poveste despre cautarea nemuririi. Acesta este motivul pentru care povestea lui Tomas se desfasoara in trei secole diferite", explica regizorul.
Este o poveste frumoasa, in acelasi timp tragica si luminoasa, o realizare vizuala de exceptie, captivanta, cu o coloana sonora deosebita (compusa de Clint Mansell)
Mi-a placut foarte mult.

All these years, all these memories, there was you. You pull me through time.

Un comentariu:

veres florian spunea...

merci de sugestie, n-am vazut de mult un film bun.(exceptie "up")