- vineri, 28 august 2009

RocknRolla (2008)
Cred ca este cel mai bun film vazut anul asta.
Il am de aproape un jumate de an, dar l-am tinut atata timp fara sa il vad, pentru ca nu mi-a placut afisul. Ma temeam ca e un fel de film-animatie, inspirat din benzi desenate, iar descrierea lui, pe CineMagia.ro nu mi-a trezit foarte tare interesul (actiune, crima).
De ce am ales totusi sa il vad, pana la urma? Pentru ca toate filmele vazute, in care a jucat Gerard Butler ( irlandezul care a interpretat atat de bine rolul regelui Leonidas, din ''300'' ) au fost filme remarcabile. Asa ca, in cele din urma, nemaiavand altceva pe lista, am dat play.
Filmul este regizat de Guy Ritchie.De ce RockRolla? Ce este un RocknRolla?

Ne lamureste un personaj la inceputul filmului: “People ask the question… what’s a RocknRolla? And I tell ‘em – it’s not about drums, drugs, and hospital drips, oh no. There’s more there than that, my friend. We all like a bit of the good life – some the money, some the drugs, other the sex game, the glamour, or the fame. But a RocknRolla, oh, he’s different. Why? Because a real RocknRolla wants the fucking lot.“.Rocknrolla se petrece in Londra : cand un mafiot rus planuieste o afacere necinstita de ordinul milioanelor de dolari, cei din lumea interlopa londoneza vor si ei sa faca parte din actiune. Toti, de la un infractor de temut pana la o contabila incitanta si sigura pe ea, un politician corupt si doi hoti de buzunare amarati, ajung sa conspire, sa se intersecteze si sa se incurce unul pe altul, in eforturile lor disperate de a ajunge bogati in cel mai scurt timp. Astfel, in afacere intra One Two (Butler), un mafiot care stie cum sa joace cum ambele parti alaturi de partenerul sau, Lenny Cole - unul dintre cei mai periculosi capi ai mafiei londoneze, contabila care are legaturi cu lumea interlopa si un american dornic sa se afirme pe piata muzicala din Londra. O multime de situatii care aduc a comedie ascunsa intr-un film de actiune, animate de o coloana sonora plina de viata, umor negru, dar foarte potrivit, o atmosfera care te face sa regreti ca filmul dureaza doar 114 minute.
Puteti vedea aici un clip cu cele mai faine secvente din film. Dar are mai mult farmec dupa ce ati vazut filmul :p
Sper ca va avea si continuare.

Niciun comentariu: