- duminică, 13 septembrie 2009

Erich von Daniken- Provcarea zeilor

Cine stie cate stele sunt pe cer?
Se admite in general ca exista o suta de miliarde de stele fixe in galaxia noastra. Daca numai o stea din zece are un sistem planetar, asta ridica la zece miliarde numarul de sisteme planetare care graviteaza in jurul unei stele fixe. Admitand ca nu exista decat o singura planeta care graviteaza in jurul acestor stele fixe, asta ar duce la zece miliarde de planete. Sa presupunem acum ca o planeta din zece prezinta conditii asemanatoare cu cele de pe Pamant. Sa admitem in continuare, pe baza acestei ultime cifre, ca o planeta in zece prezinta conditii de temperatura propice pentru aparitia si dezvoltarea vietii, si ne mai raman inca o suta de milioane de planete posibilie. Sa mai reducem aceasta cifra si sa zicem ca numai o planeta din zece are o atmosfera formata din gaze nobile. Ajungem astfel la zece milioane de planete care ar putea reuni conditii fizico-chimice favorabile vietii organice!
Daca admitem ca viata inteligenta exista pe milioane de alte planete, oare trebuie neaparat sa admitem ca a aparut mai devreme departe de noi si ca a atins pe unul dintre astrii indepartati, in trecut, un nivel de evolutie superior nivelului nostru?
Nu este decat o ipoteza.

(...)

Aparitia lui Homo Sapiens s-a datorat initiativei creatoare a unor inteligente extraterestre. Abia mult mai tarziu, cu mult dupa interventia acestora in cursul natural al evolutiei, dupa ce Homo Sapiens s-a imprastiat pe toata suprafata globului terestru, abia atunci fapte noi si locuri noi au emodelat fata traditiei primordiale.
Ici si colo, in cadrul celor mai indepartate civilizatii dpdv istoric si geografic, se gaseste urma unuia si aceluias nucleu mitologic central, si acest nucleu este actul creator.
Peste tot e vorba de cei care l-au creat pe om dupa infatisasrea lui!
Se pun doua intrebari:
1. Ce evenimente au declasatprocesul de hominizare?
2. De ce, dintre toate speciilemai Homo Sapiens a devenit inteligent?

Exista numeroase raspunsuri, dar nici unul dintre ele nu este satisfacator. Cam cu un milion de ani in urma, toate hominidele aveau un volum cerebral de aproximativ 400 cm cubi. Daca variatiile climatice le-au facut pe maimute sa coboare din copaci in cursul mileniilor, nu stim de ce o anumita rasa de maimute ar fi coborat mai devreme decat o alta.
In realitate o singura rasa de maimute a parasit copacii, si anume cea care a fost aleasa sa dea corp lui Homo Sapiens. Sa nu mi se spuna ca fabricarea uneltelor devenise necesara pentru supravietuire! Daca lucrurile ar fi stat asa, atunci la ora actuala n-ar mai fi trebuit sa existe nici o maimuta.
Daca teama de fiarele salbatice si nevoia de a se hrani mai usor au constrans o rasa de maimute sa se sprijine pe picioarele din spate, cum se face ca nu s-au comportat in aceeasi fel toate maimutele?
Toate maimutele erau si sunt esential vegetariene. Stramosii omului erau la fel si numai in urma procesului de hominizare au devenit carnivori.

Teoria evoluitiei nu explica formidabilul salt inainte datorita caruia, la un moment dat, homo sapiens se desprinde de familia hominidelor.
Acest salt implica o dezvoltare brusca a creierului. Homo sapiens se deosebeste de ''verii'' lui prin anumite facultati; un anumit grad de tehnicitate, un interes deosebit pentru observarea cerului, simtului comunicarii in interiorul comunitatii sociale.
Este un adevarat numar de echilibristica ce nu se potriveste deloc cu incetineala evolutiei filogenetice. Adica o maimuta antropoida tree de azi pe maine in stadiul de homo sapiens. O minune? Nu exista minuni.
Unii pretind ca inteligenta s-ar fi manifestat deja in randul celor mai indepartati stramosi ai omului, in urma cu aproximativ un milion de ani, si ca dupa aceea s-ar fi dezvoltat frumusel sub influenta benefica a modului de viata in comun.
Nu traiesc oare toate mamiferele in grupuri, in cete, in turme? Nu se unesc, la nevoie, impotriva dusmanului comun? Si totusi au ramas animale. La ele nu s-a dezvoltat inteligenta.
Si pe urma mai e ceva. Un antrpid care fabrica unelte nu este neaparat un homo sapies?
Unele descoperiri facute la Fort Ternan demonstreaza ca kenyapitecus wickeri fabrica unelte taioase si ca homo habilis, in urma cu doua milioane de ani, se servea deja de unelte.
Antropidieele fabrica si se servesc de unelte, a caror prezenta in trecutul cel mai indepartat a fost pusa in evidenta cat se poate de calr. In schimb, de foarte multa vreme nu exista antropoide care adora zei, picteaza fresce, canta, cunosc ce e rusinea, cultiva prietenia si isi ingroapa mortii.
Si am toate motivele sa cred ca n-ar fi existat nici astazi fara mutatia artificiala survenita in urma unei interventii (in cursul natural al evolutiei) unor vizitatori de pe o planeta indepartata.
Voi risca deci sa pretind ca homo sapiens este produsul unei mutatii artificiale, a unei manipulari a codului genetic, opera vizitatorilor veniti de pe o planeta indepartata- poate refugiati pe Pamant pentru a scapa de mania unui adversar mai puternic, care voia sa ii nimiceasca dupa ce-i invinsese in cursul unei batalii memorabile in spatiu.

Un comentariu:

Ninu spunea...

foarte interesant, ma gindesc uneori si eu la asta :)..e totusi mult mister in existenta noastra.