- miercuri, 3 septembrie 2008

Miss Pettigrew Lives for a Day


Adjectivul ''delicios'' este mai potrivit pentru descrierea unei prajituri decat a unui film, dar alt cuvant nu gasesc.
Mi-a placut foarte mult. Amy Adams este cea mai simpatica si mai draguta aparitie din toate filmele pe care le-am vazut. Este exact asa cum o actrita trebuie sa fie. O actrita adevarata, (ca si cele din perioada Marilyn Monroe, si dinainte de ea) jucandu-si rolul cu o savoare si naturalete impresionanta.Povestea se petrece in pragul izbucnirii celui de-al doilea Razboi Mondial, perioada a carei atmosfera este recreata foarte credibil. Imi aminteste de Gosford Park, si de 8 Femmes, chiar daca subietul lor era diferit.
Guinevere Pettigrew( Frances McDormand )este o guvernanta londoneza trecuta de prima tinerete, concediata in repetate randuri de familiile ai coror copii ii educa prea sever, ajungand pe strazi in lipsa unui loc de munca.
Printr-un siretlic devine secretara personala a Delysiei Lafosse, o tanara sosita la Londra de pe strazile din Pittsburgh, fiica de otelar pe numele ei real Sarah Grubb, o actrita frivola si superficiala, care nu s-ar da inapoi de la nici un compromis pentru a deveni bogata si celebra si care are relatii amoroase cu trei barbati diferiti in acelasi timp.
Domnisoara Pettigrew o ajuta pe aceasta sa isi lamureasca sentimentele si sa gaseasca drumul corect in viata, reusind sa aleaga intre un patronul de club de jazz , fiul unui producatorul de musicaluri si un pianist sarac.
Este povestea unei singure zile, o zi plina de evenimente dramatice, amuzante si neobisnuite, care va schimba destinul ambelor femei.
Un cliseu impachetat foarte frumos, un decor superb si actori foarte bine alesi pentru a se potrivi in acea atmosfera. Daca nu ar fi mentionat pe afisul filmului anul 2008, as fi putut sa cred ca este un film vechi, dar foarte bine facut.

Niciun comentariu: