- duminică, 18 octombrie 2009

The Bucket List (2007)


Unul dintre filmele pe care as putea sa le revad oricand.
In urma cu multi ani, profesorul de filosofie al lui Carter Chambers (Morgan Freeman) daduse drept tema studentilor sai alcatuirea unei liste cu tot ceea ce si-ar dori sa faca si sa vada inainte de a muri. Insa realitatea vietii de adult i-a schimbat planurile. Casatoria, copiii, grijile zilnice si cei 46 de ani de serviciu ca mecanic auto au transformat treptat aceasta lista de dorinte intr-o amintire cu gust amar, reducand-o la un exercitiu mental prin care Carter facea ca timpul sa treaca mai repede in timp ce repara masini.
Pe de alta parte, miliardarul Edward Cole (Jack Nicholson) prea ocupat cu afacerile si construirea propriului sau imperiu financiar pentru a se gandi vreodata, intre doua achizitii si numeroase cafele, ce si-ar dori cu adevarat in viata, pana cand ajung amandoi intr-un salon de spital, cu foarte mult timp la dispozitie pentru a se gandi la ceea ce ii asteapta si la ceea ce au realizat pana atunci. Desi foarte diferiti unul de celalalt, ei descopera ca au doua puncte comune: nevoia neimplinita de a se impaca cu ei insisi si deciziile pe care le-au luat in viata si dorinta intensa de a-si petrece timpul care le-a mai ramas facand tot ceea ce si-au dorit candva.
Temele principale sunt prietenia, iubirea si descoperirea a ceea ce este cu adevarat important in viata. Filmul rascoleste emotiile, si chiar daca exagereaza totusi, in stilul filmelor americane, pentru ca sa fim seriosi, cati dintre noi si-ar permite sa faca tot ceea ce au facut personajele din povestea asta, inainte de moarte ( un periplu prin China, la Marele Zid Chinezesc, Egipt, salturi cu parasuta, tatuaje, hoteluri de luc, etc. ), nu este derajant datorita acestui fapt, dand frau liber la visare.


Pe Jack Nicholson l-am vazut in Anger Management, unde si-a jucat rolul la fel de bine, iar pe Morgan Freeman mi-l amintesc din Bruce Almighty.
Merita vazut. Nu ai cum sa nu te pui in situatia lor. :)Un comentariu:

Anonim spunea...

interesting picture...