- duminică, 3 ianuarie 2010

3D


In mod normal, cand unui produs i se face prea multa reclama, imi pierd curiozitatea si interesul pentru el, si e valabil si pentru filme. Am vazut si am auzit de Avatar deja de atatea ori, la fel ca si de 2012, dar m-am invatat minte, dupa ce am vazut ''The reader'', caruia i s-a facut de asemenea multa reclama, ca merita sa le dau o sansa.


Asa ca ne-am facut curaj si ne-am luat bilete la cinema, pentru filmul Avatar, ''cel mai spectaculos film SF al anului'' , în regia lui James Cameron. 165 de minute de spectacol !
A fost o experienta incredibila, nu numai povestea in sine, ci si efectele speciale, au reusit sa creeze o lume neimaginata pana acum, care pare atat de reala si palpabila, incat iti doresti ca mai cele 165 de minute sa nu se mai termine.
Despre film nu are rost sa va povestesc eu, va spun doar ce este un avatar. In religia hindusa, avatarul este o manifestare trupească (încarnare) a unei fiinţe divine în formă de om sau animal. Pornind de la ideea asta, filmul reda o lume nascuta din imaginatie si multa rabdare.
James Cameron a dorit sa inceapa munca la acest proiect inca din 1999, dar datorita costurilor de productie care depaseau bugetul de 400 milioane dolari, l-a amanat pana in prezent cand a reusit sa-l reia si sa-l adapteze cu efectele speciale pe care si le-a dorit de la bun inceput. In 1999, toate casele de productie au refuzat acest proiect, deoarece a fost considerat extrem de costisitor.

Vedeti trailerul aici. Filmul merita vazut 3D. Este o experienta ce nu poate fi redata in cuvinte.17 comentarii:

Geanina Codita spunea...

Aseară îmi spunea Cristi că ar fi interesant de văzut. Eu nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu SF-urile, dar detaliile citite aici mă îndeamnă să încerc.

Zi magică!

Ipu Ninulescu spunea...

Ai dreptate Iulia, cuvintele sint sarace sa poata descrie lumea in care se petrece actiunea acestui film.

CORA spunea...

Am tot stat in cumpana in legatura cu filmul acesta...dar stiind ca adesea ne gasim pe aceeasi lungime de unda, am sa incerc si eu un AVATAR 3D :D

Lillee spunea...

Eu chiar nu sunt adepta filmelor de genul, dar acesta chiar merita. L-am vazut si nu am cuvinte! Minunat.

life spunea...

am vazut chiar azi filmul Avatar 3D...fantastic!

veres florian spunea...

am sa merg negresit. de-abia astept.
:)

Tivadar Emanuel spunea...

hmmmmmmmmm m-ai pus pe ganduri!

Tivadar Emanuel spunea...

Si totusi care e actiunea filmului ?

Tivadar Emanuel spunea...

aaaaaaaaaaaa si inca ceva: unde anume ai vazut filmul 3D? oare va rula si la sfarsitul acestei luni - ca atunci as avea eu un drum pana-n Cj!

iulia spunea...

La cinema Odeon, in Polus, dar este si la celalalt mall, in Iulius. (gasesti programul lor p net http://www.cinemarx.ro/program-cinema/Odeon-Cineplex/Cluj-Napoca/cinema-252/ )
Subiectul in cateva cuvinte, se invarte in jurul unei confruntari dintre pamanteni si locuitorii unei alte planete, Padora (pamantenii vor sa ii alunge pe cei din Pandora, pentru a putea profita de minereurile dintr-un metal pretios ce se gasesc pe acea planeta).
A fost incredibil de fain. Merita vazut!

iulia spunea...

Inca ceva. Sa iei bilete din timp, si nu in primele randuri.

Tivadar Emanuel spunea...

Iulia multumesc de informatii!
Inca o intrebare - ochelarii 3D ti dau de acolo? si nu in primele randuri ptr ca poti sa te sperii ?;)

iulia spunea...

Da, ohelarii ii primesti acolo. Nu in primele randuri, pentru ca e prea aproape ecranul, si te va durea gatul de atata privit in sus. Oricum te sperii :))
Eu a stat in al 3-lea rand( nu erau bilete mai sus), de acolo a fost ok.

Tivadar Emanuel spunea...

Am pricipit:D!
Oricum nu cred ca am sa ajung in Cj cand se va mai rula filmul - dar macar pot spera!

Tivadar Emanuel spunea...

Daca nu si fara 3D a fi bine:D...

Sake spunea...

Ca sa simtiti cu adevarat filmul asta, trebuie vazut la IMAX!!!

Catalin Lungu spunea...

L-am vazut la IMAX... cu adevarat o experienta unica, imposibil de descris senzatiile care le traiesti urmarind acest film.
Asa cum s-a zis inainte de lansarea lui, a revolutionat cu adevarat arta cinematografica... e unic.