- luni, 8 martie 2010

Gata cu florile de primavara. Sa fie cirese si flori de salcam!In primii ani din scoala generala, in luna februarie era agitatie mare. Faceam pozele de grup pentru invatatoare, si pozele individuale pentru mama, invatam -an de an- sa facem ghiocei si alte flori din hartie colorata, pentru 1 si 8 martie. Nu mai stiu si nu cred ca stiam nici atunci care e ziua mamelor si care a femeilor, sau daca exista diferentierea asta, stiu doar ca pe atunci inca nu imi era atat de dor de vara ci luam totul asa cum venea. Februarie-martie deci: pregatiri pentru 8 martie.
Nici nu putea fi vorba de aparate foto digitale, asa ca pozele erau evenimente mari, chiar daca aveam si acasa aparat foto, cu film, pe atunci. Asteptam cu nerbadare sa primim fotografiile, dupa care urmau sa fie expuse pe acasa, prin vitrine.

Ziceam ca pe atunci inca nu imi era atat de dor de vara ca si in ultimii ani. Era frig si atunci, dar nu prea imi pasa, chiar daca atunci timpul parea sa treaca putin mai incet decat acum.
Au trecut cativa ani, si intre timp am ajuns sa sarbatoresc in perioada asta, cu mare drag, ziua lui Eli, in 6 martie, si cred ca 8 martie avea farmec doar in perioada aceea, cu pozele si ghioceii pentru mama. Imi place sa vad tarabele cu flori de pe strada, nu cu gandul ca as vrea sa le primesc, ci cu gandul ca iarna a trecut si natura incepe sa se trezeasca la viata, chiar daca mai e putin pana sa infloreasca una-alta si in gradini, nu numai in buchetele frumos aranjate. Astept cu nerabdare zambilele parfumate, lalelele, lacrimioarele si liliacul.

Pana atunci, daca tot ne permite imaginatia sa zburam unde vrem noi, eu voi face o calatorie imaginara intr-o zi cu un cer senin, plin de avioane si parasutisti.
Nu mai stiu exact data cand a avut loc mitingul aviatic la Satu Mare, dar stiu ca a fost o zi senina, calda si foarte placuta, pe masura evenimentului.
Pentru cei interesati, exista cursuri de parasutism, gratuite de la varsta de 16 la 23 de ani, in mai multe orase din tara. Pentru cei din Satu Mare, interesati-va la aeroport, pentru cei din Cluj, la Dezmir. Mai multe gasiti pe google.i

2 comentarii:

kyungmee spunea...

Ah..sweet! Nice images.

Alex spunea...

Frumoase poze!
Iulia, iti doresc o primavara senina si calda cu multe bucurii!
La multi ani de 8 Martie!