- vineri, 12 martie 2010

Incalzire globala, furtuni tropicale si ierni imaginare

Zapada mare in 12 martie. La fel de neobisnuit ca si furtuna cu descarcari electrice din decembrie anul trecut.
De mai mult de o saptamana, dupa cateva zile mai blande, vremea s-a racit din nou, si au reinceput zapezile nebune care ne dau iluzia unei ierni fara sfarsit. Sper totusi ca e doar o iluzie, si ca primavara ne asteapta dupa colt, dar daca de vreo 6 luni tot frig e deja, de ce sa nu trecem direct la vara, sa compenseze lunile astea intunecate si geroase?
Au inghetat bulbii de zambile, lalele si cine stie cate altele, asa ca primavara, daca se hotaraste sa vina in cele din urma, va fi mult mai saraca in flori decat anii trecuti. E trist fara zalbile si lalele, dar campiile verzi pline de papadii, sau padurile pline de branduse vor colora peisajul dupa sumbrele luni de iarna.

Cat de fericiti trebuie sa fie cei nascuti intr-un loc ca cel din poza, cei care se pot bucura de iarna cand au ei chef, nu dimineata de dimineata, inghetand in drum spre scoli sau servici.
De ce nu isi scot acum nasul din barlog cei cu incalzirea globala? De frica sa nu se prajeasca la soare, cumva? Desigur ca ei au dreptate, si toata nebunia asta cu frigul si zapezile absurde sunt doar rezultatul imaginatiei noastre bogate, hranite de insolatie in aceste zile insuportabil de fierbinti.

3 comentarii:

Ipu Ninulescu spunea...

:) ...Of si eu astept Primavara..parca niciodata iarna nu m-a afectat atit ca anul asta :(...o urasc..

marada spunea...

Am citit in "Adevarul" ca treaba cu incalzirea globala a fost o...gogorita. Din asta s-au scos multi bani. Acum sustinatorii teoriei incep sa recunoasca minciuna!

iulia spunea...

De cate ori trebuie sa ies afara, sau ma uit pe geam si vad furtuna de zapada cand defapt ar trebui sa imboboceasca zambilele si lalelele, imi amintesc de sloganul ce l-am tot auzit in ultimii ani, cu incalzirea globala in sus si in jos. Imi vine sa ii incalzesc global de nu se vad.