- miercuri, 14 iulie 2010

Valul profetiilor

Am continuat seria romanelor istorice cu un alt roman scris de Steven Sailor, Valul Profetiilor, a carui subiect se desfasoara cronologic dupa ''O crima pe Via Appia'', tot in Roma, in anul 48 i.Hr.: In timp ce fortele lui Iulius Caesar si ale lui Pompei cel Mare se infrunta intr-un razboi civil sangeros pe intinderile vaste ale imperiului, cetatea Romei devine un focar de intrigi, o bresa pentru spionaj si tradari. In acest mediu nesigur, o tanara si frumoasa profeta este cuprinsa de ameteala in mijlocul unei piete si moare in bratele lui Gordianus Descoperitorul, pe care l-am cunoscut deja din O crima pe Via Appia.
Posibil nebuna si fara sa-si revendice vreo amintire din trecut, Casandrei intocmai ca si tizei ei din Troia i se dusese vestea ca poseda darul autentic al profetiei. Pentru un asemenea dar exista destui in Roma care ar plati cu marinimie... sau ar recurge la crima.
Casandra a devenit confidenta celor bogati si influenti, pana cand a cazut victima unui ucigas vicios. Obsedat de Casandra si de taina ei, Gordianus Descoperitorul incepe sa investigheze crima. In timp ce cetatenii Romei asteapta nelinistiti vesti despre rezultatul razboiului si situatia politica din Roma vireaza spre haos, Gordianus inlatura treptat valurile secretului care a inconjurat viata si moartea Casandrei, care ii fusese si amanta.
O lectura placuta si captivanta, roman istoric si politist, care te acapareaza in atmosfera Romei antice.
3 comentarii:

Monica spunea...

nu-i asa ca e dulce gustul lecturilor libere dupa licenta;))?
asta fac si eu, si parca acum descopar ca imi place sa citesc pt prima data:)):))

Citesc ceva ce NU TREBUIE:))

iulia spunea...

Dupa atatea calatorii in sturctura celulelor, mi-e binevenita o calatorie magica in Roma antica:) In timp ce ma pregateam pentru ultimele examene si pentru licenta, visam la perioada in care voi putea sa ma delectez cu romanele istorice.

Monica spunea...

asa eram si eu mi se luase si spuneam "vreau o carte care NU TREBUIE":)):)):))