- joi, 9 septembrie 2010

Zacusca cu stafide. Valabilitate: expirata

M-am saturat sa tot aud de Nadia Comaneci, Hagi si Ilie Nastase. Spoturi publicitare - pentru iaurt, pentru oferte bancare, pentru alifii impotriva tantarilor, pentru dopuri de urechi, pentru de toate-campanii de promovare a tarii cu cei trei, tot timpul si peste tot. Au facut performanta, au avut multe reusite in ceea ce au facut, au devenit cunoscuti aproape in toata lumea, si au trecut zeci de ani de atunci. Si noi traim tot din amintirea lor.
Ne mandrim cu amintirea lui Stefan cel Mare si cu astia trei. Altceva parca nici nu avem. Cand si-au incheiat astia activitatile sportive, s-a terminat cu totul. Pana cand vom continua sa ne falim cu ceva ce a trecut? Tara asta nu mai are alti sportivi deosebiti, alti oameni care merita popularizati si sustinuti? Sustinem cele trei fosile imbatranite si stafidite, care altceva nu mai stiu sa faca decat sa traiasca din fostul lor succes.
Daca ar sta pe curul lor stafidit, la locul lor, ne-am aduce aminte cu drag de ce au facut. Dar in loc de tanara gimnasta care lua nota 10 in exclusivitate, vedem acum o baba siliconata careia ii mai lipseste o matura sa o confundam cu baba cloanta.
Ei uita ca nu mai sunt ce au fost si se cred mai importanti acum decat in perioada in care faceau sport de performanta, aceste explozii de narcisism fiind hranite cu falsa admiratie oferita de atentia care li se da.
''Marile valori ale sportului romanesc''. Si punct. Altii nu mai exista, avem trei mari valori conservate de zeci de ani, le ridicam in slavi si ignoram total tot ce e inafara lor.
Pacat ca si-au patat imaginea de sportivi cu imaginea lor de batrani hidosi si nesatuli, care isi vand imaginea invechita pe bani multi.
Pacat ca sunt excesiv promovate foste valori care si-au primit respectul cuvenit la momentul potrivit, si altii care se zbat sa faca ceva in sportul romanesc nu primesc nici un fel de atentie.

http://www.chicagomag.com/images/2008/January%202008/gymnasts9.jpg

3 comentarii:

CORA spunea...

Parerea mea e ca, pentru ei, toate astea nu inseamna nimic mai mult decat bani! Banii pe care ii primesc de la companiile de publicitate.

iulia spunea...

Cu siguranta nimanui nu ii strica niste bani in plus. Dar e pacat ca isi pateaza imaginea pentru bani, mai ales ca nu cred ca ei duc lipsa de bani. E pacat ca apar atat de des incat ne saturam de ei, si ajungem sa ii asociem cu reclamele si nu cu performantele sportive la care au ajuns. Si e pacat ca se insista atat de mult asupra lor, in defavoarea altor sportivi, mai din zilele noastre.

Monica spunea...

TE inteleg perfect. Uite, pe mine m-a enervat dat m-a si durut cand am vazut reclama aceea tampita cu Florin Piersic, care prezenta si recomanda ziarul Click, un ziar de scandal, tabloid de rahat. Oricat de mult l-as iubi pe Piersic,d e la reclama aia as vrea sa ma intalnesc sa il intreb : "de ce, maestre, pentru bani?"...as avea curajul asta. M-a durut prea tare!:(