- joi, 28 aprilie 2011

Raspuns la ''Datorii''''In ziua de azi e mai multa sclavie in lume decat a fost vreodata.''


''La fel cum Rezerva Federala mentine poporul american intr-o pozitie de servitudine indatorata cu datorii perpetue, inflatie si dobanda, Banca Mondiala si FMI indeplinesc acest lucru la o scara globala.
Ideea de baza e simpla: indatoreaza o tara fie prin imprudenta sau prin coruperea conducatorului tarii. Apoi impune conditii sau politici de ajustare structurala care consta in:
  • devalorizarea monedei- cand moneda se devalorizeaza, se devalorizeaza toate lucrurile: resursele indigene devin disponibile tarilor pradatoare la o fractiune din valoarea lor reala.
  • taieri masive de fonduri pentru programele sociale: educatia, sistemul sanitar, compromitand bunastarea si integritatea societatii, lasand oamenii vulnerabili exploatarii.
  • privatizarea intreprinderilor de stat: sisteme importante social pot fi cumparate si reglementate de companii straine pentru profit. ''

Un comentariu:

Lillee spunea...

Da, asa este. Suntem manipulati la greu. Ni se baga pe gat scandaluri, divorturi si alte zapaceli, tocmai cu scopul de a ne distrage atentia si de a ne manipula mai bine. Dar si romanul e prost...