- vineri, 9 august 2013

Ganduri bune despre lucruri rele

In mare parte, reclamele ce se difuzeaza la televizor/radio etc sunt mizerabile si promoveaza produse abjecte. Dar reclamele la margarina chiar nu au pereche. Acest aliment ingrozitor de daunator si fara valoare nutritiva este prezentat ca un balsam pentru inima, ca o pasta miraculoasa si gustoasa, plina de vitamine. Chiar daca am mai vorbit despre asta, as dori sa ii transmit Nadiei Comaneci, care promoveaza din greu acest produs, gandurile mele ''bune'' pentru ca incearca sa ne convinga sa cumparam si sa consumam margarina. Sunt convinsa ca ea cunoaste faptul ca margarina nu este buna de nimic si nu merita banii oricat de ieftina ar fi. Sa ii fie rusine acestei doamne ahtiate dupa bani ca promoveaza asa ceva. Si ii mai doresc sa consume paine cu margarina in fiecare zi. 
 Oamenii trebuie educati de mici pentru a avea grija de sanatatea lor. Dar aceasta educatie se face cu bani. Este nevoie de multi bani pentru a promova idei sanatoase, pentru a-i educa pe copii din clasele primare, iar acesti bani nu ii avem noi, ci companiile care produc mancare de cea mai proasta calitate, care trebuie vanduta in cantitati mari si a caror pe consumare duce la boli ce necesita tratamente costitsitoare. Aceste companii, dracu sa le duca, au bugete incredibil de mari pentru publicitate. Mancarea sanatoasa nu include in costul de punere in piata si publicitatea, mancarea sanatoasa pe termen lung ajuta la o viata lunga si fara boli, daca oamenii nu sunt bolnavi si dependenti de sucuri carbogazoase si chipsuri si margarina, cine mai cumpara medicamente? De aceea nu exista nici un interes in educarea oamenilor, nici educatia alimentara si nici o alta educatie care ar rezulta la o calitate a vietii mai ridicata.
Oamenii educati si sanatosi isi pun intrebari, sunt creativi si buni, dar aceasta societate ahtiata dupa putere si orbita de bani nu are nevoie de oameni educati si sanatosi, ci de oameni naivi si plini de dependente si de boli, deoarece acestia sunt mult mai usor de manipulat. Aceasta societate are nevoie de oameni dependenti de fumat, de baut, de curve, de oameni care se simt impliniti daca au pus mana pe curul unei tarfe si au baut cateva beri. Nu de oameni care citesc, care inventeaza, descopera, discuta, ajuta, construiesc.
Voi incerca pe parcursul vietii mele sa dau bani pe cat mai putine lucruri carora li se face publicitate,  deoarece sunt constienta ca acestea nu imi fac mie bine, ci adauga cate un banut in castelul imens de bani pe care le detin marile corporatii care conduc lumea.
Prefer sa beau apa de la robinet decat Cola, si prefer sa mananc paine goala decat paine cu margarina, si pe aceasta cale, daca tot veni vorba de margarina, ii transmit inca odata sincerele mele ganduri de scarba doamnei Nadia Comaneci pentru ca s-a murdarit cu gretoasa campanie publicitara pentru margarina!
Traiesc totusi cu speranta ca intr-o buna zi aceasta societate va intelege ca rostul nostru nu este sa adunam bani calcand  pe cadavre si indobitocindu-i pe ceilalti, ci este sa traim fiecare o o viata pasnica, in armonie cu natura, in armonie cu cei din jurul nostru, sa invatam si sa ii lasam si pe altii sa invete lucrurile cu adevarat importante, sa ne vedem fiecare de familiile noastre si sa facem tot posibilul sa facem lumea un loc mai frumos, nu un vesnic camp de lupta.
Aceasta sclavie mascata va inceta la un moment dat, lasand loc unor oameni nobili a caror tel este sa faca bine, nu sa inventeze si sa vanda produse de rahat, nu sa porneasca razboaie de dragul de a-si vinde armele. Probabil ca eu nu voi prinde acel moment, dar sper macar ca ma voi putea bucura de scufundarea definitiva a monstrului ce se numeste Uniunea Europeana.
Fericiti sunt cei care nu realizeaza ca sunt sclavi si ca au fost lasati sa se nasca doar pentru a trai in robie, pentru a munci ca niste roboti si pentru a-si cheltui banii pe toate rahaturile care in loc sa le faca bine, le distrug viata.Un comentariu:

marada spunea...

Ai mare dreptate! Si eu am remarcat faptul ca Nadia promoveaza margarina ca mancare buna mai ales pentru copii. Oare i-ar da baiatului ei margarina? Stiu ca marile personalitati refuza sa li se asocieze numele cu produse de proasta calitate. Se vede ca Nadia nu e o mare personalitate!