- vineri, 22 martie 2013

Omul: o faptura divina

Omul este inca o faptura destul de primitva. Unii se dau mari credinciosi (stiti, inca traim in epoca in care oamenii se inchina la zei), dar considera ca doar specia din care fac ei parte este creeatia suprema a lui Dumnezeu, animalele si plantele fiind doar niste unelte in slujba spremului, minunatului OM. 
Omul este centrul universului, care dupa bunul plac poate folosi tot ce exista in natura: sa rupa florile, sa chinuie animalele, sa batjocoreasca natura, si de ce nu sa batjocoreasca alti oameni, deoarece fiecare in intunecimea capatanii sale se crede mai presus decat celalalt. 
Interesanta specie. Plina de cruzine, de fatarnicie. Omul nu mananca pentru a supravietui, mananca de placere. Nu ucide pentru a avea ce manca, ucide de placere. Nu traieste in armonie cu natura, traieste in armonie cu demonii din capul lui. 
Natura este minunata si are capacitatea de a se regenera, cu siguranta va gasi o solutie frumoasa si eleganta pentru a scapa de aceasta specie cu tentinte autodistrugatoare si de megalomanie. Pana atunci insa oamenii vor continua sa se omoare intre ei, de placere, sa ii omoare pe cei mai slabi, pentru ca poate, toate acestea in timp ce se roaga la niste zei simpatici.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cu siguranta vezi lucruri pe care altii nu le vad.Ai o responsabilitate mare...Atitudinea ta conteaza.,,Ma straduiesc sa trec fara uimire sau manie",citesc in stanga ,langa poza voastra.
Ma ,,odihnesc" de multe ori in ceea ce scrii...multumesc.
Gandurile mele de bine...

Iulia spunea...

Va multumesc! Este o mare surpriza sa vad ca cineva citeste ce scriu aici fara sa ma catalogheze drept ''pesimista si mare pacatoasa''. Ma straduiesc sa trec fara uimire, dar nu imi reuseste inca destul de bine.