- miercuri, 21 martie 2012

Litania împotriva fricii

"Să nu mă tem. Frica ucide mintea. Frica este moartea măruntă, purtatoarea desființării totale. Voi înfrunta frica. O voi lăsa să treacă peste mine, prin mine. Și, după ce va fi trecut, îmi voi întoarce ochiul interior și voi privi în urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi rămane doar eu."
Frank Herbert - Litania împotriva fricii - DUNE

Ce am face cu viața noastră dacă nu ne-ar fi teamă? Teama de eșec, de schimbare, de judecata celor din jur, teama de ridicol, teama de a dezamăgi sau alte frici mai mult sau mai puțin ridicole. 
Frica de la cea mai ușoară, până la fobie, este întradevăr un subiect destul de fascinant. Începând cu frica conștientă și cea logică până la cea inconștientă întipărită parcă în cele mai întunecate și necunoscute părți ale minții.
Trebuie să conștientizăm odată că suntem muritori, că nu ne garantează nimeni ziua de mâine și că nu suntem datori nimănui cu explicații pentru deciziile pe care le luăm, oricât de absurde ar părea pentru alții. 
„Prea mulți dintre noi nu își trăiesc visurile fiindcă își trăiesc fricile.”

„Lucrul de care îți este cel mai frică nu are putere. Frica ta este cea care are putere. Înfruntarea adevarului te va elibera cu adevărat.” – Oprah Winfrey

Niciun comentariu: