- sâmbătă, 14 martie 2015

Nokia Lumia 520 vs 530

Eu îmi schimb telefonul doar dacă l-am scăpat în cafea, dacă l-am dat de pământ și s-a făcut bucăți, sau, în cel mai bun caz, dacă îmi face cu ochiul un telefon cu o culoare faină, așa că nu intru în categoria clienților preferați ai celor care vând telefoane. 
Un an întreg mi-a trăit penultimul telefon, un Nokia Lumia 520 galben, o jucărie foarte drăguță de care nu m-aș fi despărțit încă dacă nu avea ghinionul să se strice de tot la ultimul lui impact cu pământul (zic ultimul pentru că a tot avut prostul obicei să îmi cadă ba din mână, da din buzunar sau din pat când încercam să dau de el să opresc alarma dimineața devreme)...
Pe lângă aspectul deosebit de important reprezentat de faptul că avea o culoare faină, display mare, bateria ținea o zi întreagă cu butonat destul de intens și ascultat muzică la căști mai mult de o oră pe zi, făcea poze de o calitate destul de bună. 
Singura chestie neplăcută la telefon era carcasa din spate, ca să dai jos treaba aia ai nevoie de multă răbdare, unghii sănătoase și cunoștiințe solide în materie de sfinți și organe de reproducere și eventual un mix între cele două aspecte. Dacă mai erau și alte detalii supărătoare, se pare că nu au fost suficient de enervante să mi le amintesc.
Așadar, telefonul meu nu a supraviețuit unui impact puternic cu solul, pornea, dar nu mai funcționa touchscreen-ul și nu am avut chef să îmi bat capul cu reparații și alte minuni că oricum arata deja destul de obosit și zgâriat, asa că am intrat pe emag să îmi cumpăr fix același model de telefon. De ce să caut alt model când acesta a fost numa' bun pentru mine? 
Dar ia tu Nokia 520 nou dacă ai de unde, că eu nu am găsit nici pe emag și nici la naiba, s-a gândit Nokia să nu mai facă 520. 
După 520 vine 530, cel puțin matematic vorbind, iar ignoranța mea în materie de matematică și telefoane mi-a spus că dacă 530 vine după 520, trebuie să măcar să aibă cât de cât ceva în comun cu versiunea mai veche, nu doar numele producătorului. Nu mă așteptam să fie mai bun, dar nu mă așteptam nici să fie cu mult mai prost. 
Am comandat telefonul, verde de data asta și a doua sau a treia zi l-am ridicat de la sediul emag din Cluj. 
N-am nicio treabă cu emag-ul, ei sunt foarte drăguți și totul e ok, dar m-a surprins destul de tare faptul că o versiune mai nouă a unui model de telefon poate fi cu mult mai proastă decât versiunea de dinainte. 
530 are ecranul mai îngust, capetele rotunjite, iar dacă vine vorba de calitate, carcasa de la 530 e din plastic de proastă calitate, finisat ca și cum ar fi fost făcut în grabă de un chinez care a citit instrucțiunile în limba rusă...în fine, versiunea 520 e mai de calitate, display-ul mai mare și designul mai fain.  
Pozele sunt de o calitate mult mult mai proastă decât la 520, care chiar făcea poze surprinzător de faine pentru un telefon modest. Probabil că aș mai putea aminti și alte chestii, după doar o zi în care am încercat să mă împrietenesc cu noul meu telefon, dar hai să scurtăm puțin povestea. 
So, long story short, Nokia Lumia 520 e mult mai bun decat Nokia Lumia 530. Asta pentru cei care se așteptau - așa ca mine- ca 530 să fie măcar la nivelul lui 520. 
E un telefon decent, suficient pentru 'a da - vorba aia- un telefon', încape destul de bine în buzunar, are culoare drăguță, dar nu se compară cu 530. 
Dacă vreți să citiți un review mai tehnic, click aici: link
Nu vă doresc telefoane faine, ci oameni faini cu care să vorbiți (și la) telefon. Numai bine!

Niciun comentariu: